Til forsiden


Til forsiden

Om Eventyret

Reisebrev

Bildearkiv

Videoarkiv

Kontakt oss

Våre sponsorer

Se gjesteboken

Liste Liste over alle reisebrevene

Finalen

Alaska ligger bak oss, men bare kjøreturen ned gjennom Canada byr på noen ganske utrolige naturopplevelser. Vi har blant annet møtt 15 svartbjørner og 1 Grizzly når vi stopper i Squamish, den lille byen i British Columbia som er verdenskjent for sine majestetiske granittvegger. Ryktene om utrolige trails for mountain biking, og fantastiske muligheter for elvepadling har kanskje ikke nådd like langt, men langt nok til at vi har snappet dem opp.
Litt for nært
Vi klatrer noen helt nydelige ruter på klatrefelt som Smoke Bluffs, Murrin Park og The Chief. Vi elvepadler på Mamquam River, og sykler på noen helt rå stier laget spesielt for sykling, noe det kryr av i området. Bjørnetettheten i BC gjør det til en regel å skrike "Hey, Bear!" før blinde partier på sykkelstiene. Baard føler seg imidlertid litt småteit, prøver seg riktignok med et par halvhjerta "Hei, Bjørn", men glemmer snart hele greia i strevet etter å holde seg på sykkelen i de utfordrende utforkjøringene. Rundt en sving smeller han nesten rett inn i en svartbjørn. Bjørnen blir heldigvis mer redd enn forbannet over den manglende advarselen. Bamse slipper med skrekken, og Baard er nå merkelig hes etter sykkelturene sine.
Sykling
Som vanlig er det ingen problemer med å komme i kontakt med de lokale, og vi blir raskt bedt på fest til en jente vi møter på et av klatrefeltene. Øyvind blir bedt om å spille en norsk sang på gitar for alle sammen, og etter å ha stemt gitaren i 10 minutter i en stillhet som formelig dirrer av forventning, drar han "Old woman with the stick" (Kjærringa med staven), på en streng. "Gotta love those Norwegians…".
Strek i regninga
Etter noen nye gutteuker i Squamish kommer Vilde på besøk, og kanskje i frustrasjonen over ikke lenger å få ligge ved siden av Baard i dobbeltsenga i Vognæ, glipper Øyvind et fottak i det han skal klippe inn siste sikring på ruta han leder. Før tauet er stramt har han falt 6 meter ned på en hylle med beinet først. GjensidigeNor river i noen radioaktive ankelportretter, og selv om det viser seg å ikke være noe brudd, blir det garantert noen uker på amerikanske krykker! Planene må endres, og vi bestemmer oss for å padle havkajakk.
Nydelig!!
Marne, jenta med festen, blir med, kanskje i håp om å få høre Kjerringa med staven en gang til. Vi drar til vestsiden av Vancouver Island, og padler ut til The Broken Group, en gruppe øyer rett ut mot Stillehavet. Øyene viser seg å være noen perler, og med unntak av en liten 24-timers regnskur er været bra. Hvalene lukter kanskje norsk blod, for de holder seg unna, men vi koser oss uansett. Øyvind klarer til og med å lure en 4 -kilos laks opp i kajakken med spesialsluken fra Alaska, og laksekotelettene smaker som de skal rundt bålet på stranda.
For noen fjell!
Etter Vancouver Island bestemmer vi oss for å dra til The Canadian Rockies, og setter kursen mot Lake Louise og Banff. Vilde og Baard får noen herlige dager med scrambling og fottur i Skokie, mens Øyvind trener på å sykle og klatre med ett bein i Canmore, og gjør noen halvveis forsøk på å planlegge framtiden sin. Marne kommer på besøk. Øyvind tar sine første skritt uten krykker på en stund. Baard leder sin første klatrerute (på en Kiddie Wall), og knuser hjelmen sin i årets heftigste sykkeltryn. Øyvinds trettiførste bursdag feires med 40 sekunders fritt fall for alle sammen i tandem fallskjermhopp. En strålende liten ferie i ferien!
Må prøves!
Etter noen dager til i Squamish er også tiden i Canada over, og eventyret nærmer seg slutten. Vi får med oss en deilig uke med klatring og elvepadling i Leavenworth, USA. Litt vemodige selger vi bilen i Seattle, en uke før vi skal hjem. Det er litt rart å se Vognæ forsvinne ned gata, og ut av våre liv. Vi minner oss selv på at det tross alt bare var en bil, og prøver å trøste oss med at vi gjorde en bra deal. Et fantastisk halvår er over, og virkeligheten kaller så den er helt hes - men hvis vi er kjappe, rekker vi en klatretur til The Cascades før vi lander i Oslo den 6 august.
Første taulengde unnagjort.

En varm takk til dere som har fulgt oss på turen, for alle hilsener, hyggelige mailer og varme tanker! Vi gleder oss veldig til å se dere igjen!!

Hilsener fra
Baard og Øyvind

{ryktebørsen}

29.07.02: Multimedia fra turen fre 21 nov.

[billbaard]

3 om Alaska: 
1. Kristiansander
2. Bergenser
3. Sunnmøring

09.05.02: 
Sola i Alaska!


www.ramo.no
www.ramo.no
www.helsport.no
www.interfoto.no
www.realturmat.no
www.kodak.no